بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس تهدید ترامپ خطاب به خبرگزاری های منتقد؛ مجوز لغو می‌شود! جزئیات پیشنهاد عراقچی به اروپایی‌ها مشخص شد انتقاد شدید روسیه از حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران واکنش ایران به قانون‌شکنی آمریکا در کنفرانس آژانس انرژی اتمی نبیه بری: آمریکا باید رژیم صهیونیستی را وادار به توقف حملات خود به لبنان کند واکنش روسیه به توافق ایران و آژانس: دلگرم کننده است! ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد درخواست رهبر حزب فرانسه برای استعفای مکرون رهبر انصارالله یمن: تهدیدات اسرائیل تمام امت اسلامی را هدف قرار داده است گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان

وزیر خارجه عربستان: در خصوص مذاکرات با ایران جدی هستیم

نشریه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی از تمایل ریاض برای ترمیم روابط با تهران سخن گفت.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۳ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 15
کد خبر: ۱۰۵۴۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  پایگاه خبری روزنامه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی با اشاره به مذاکرات اخیر میان تهران و ریاض، از جدی بودن عربستان در مذاکره با ایران سخن گفت.

 

این نشریه نوشت: شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در مصاحبه‌ای به فایننشال تایمز گفته است مذاکرات با ایران صمیمانه بوده است. وزیر خارجه عربستان گفته است عربستان در مذاکره با ایران جدی است؛ مسأله‌ای که نشان دهنده تمایل ریاض برای ترمیم روابط میان این دو رقیب است.

 

این نشریه همچنین به نقل از وزیر خارجه عربستان نوشت که این کشور در حال بررسی اجازه بازگشایی کنسولگری ایران در جده است؛ اما به گفته این مقام سعودی، مذاکرات به اندازه‌ای پیشرفت نداشته است تا همه روابط دیپلماتیک به طور کامل بازگردد.

 

این در حالی است که بنابر این گزارش، عربستان چهاردور مذاکرات را با ایران از ماه آوریل به انجام رسانده است. وزیر خارجه سعودی همچنین به نشریه فایننشال تایمز گفت: ما در مذاکره با ایران جدی هستیم و برای ما این تغییر چندان مهمی نیست. ما همیشه گفته ایم که خواهان پیدا کردن راهی برای ایجاد ثبات در منطقه هستیم.

 

تهران و ریاض روابط دیپلماتیک خود را در ژانویه ۲۰۱۶ و پس از آنکه سفارت عربستان در ایران هدف حمله قرار گرفت، قطع کردند. این تهاجم پس از آن صورت گرفته بود که عربستان شیخ نمر، از روحانیون ارشد شیعی را در این کشور اعدام کرد.

 

گفتنی است پیشتر حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران از مذاکره میان تهران و ریاض تقدیر کرده بود. عبداللهیان گفته بود مذاکره ایران و عربستان سازنده بوده و در مسیر درست خود در حرکت است و به نفع هر دوکشور و منطقه خواهد بود.

ارسال نظر
آخرین اخبار